AV Marketing Finland Oy

Merkit

Digital Signage

Julkisten tilojen viestintäjärjestelmät eli ns. Digital Signage –laitteistot lisääntyvät nopeasti esimerkiksi kauppakeskuksissa, matkatoimistoissa, ravintoloissa ja messutapahtumissa. Näyttöjä on alettu hyödyntää myös mainonnassa muun muassa bussipysäkeillä. Käytettävät näytöt valitaan tarpeen mukaan eri tuoteryhmistä, ja näyttöjen sisältöä hallitaan erityisesti tarkoitusta varten suunnitelluilla julkaisujärjestelmillä.

Kosketusnäyttöjä käytetään tyypillisesti sellaisissa julkisissa palveluissa, joissa tarvitaan helppoa ja kestävää vuorovaikutteista viestintää asiakkaan kanssa. Erilaiset opastuspisteet ovat tyypillinen käyttökohde.

3D-näytöt löytävät käyttäjänsä esimerkiksi tuotekehitys- ja insinööritoimistoissa sekä 3D-videofilmien ja –pelien tuotannossa. Näytöt toimivat täysin myös tavanomaisessa kaksiulotteisessa työskentelyssä.

Julkisissa tiloissa tarvitaan usein suuria ja joustavasti rakennettavia näyttökokonaisuuksia, videoseiniä, joiden suorituskyvylle, kestävyydelle ja luotettavuudelle asetetaan korkeat vaatimukset. Hyundai-elementeillä voi koota aina 25 näytöstä koostuvan videoseinän ilman erillistä kuvajakajaa. Yksittäisten näyttöpaneeleiden välit ovat erittäin kapeat. Kytkeminen tapahtuu kätevästi ketjuttamalla HDMI-, komponentti- tai videosignaaleilla.

Orion on tunnettu erittäin ohutreunaisten Plasmanäyttöjen valmistajana. Yhtiö on julkaissut uuden 4250-malliston, joka entisestään pienentää näkyvää reunusta. Uudella näytöllä päästään n. 1mm reunukseen, joka tarkoittaa asennettuna 2,2mm välystä. Kuten ennenkin, elementeistä voidaan kasata eri kokoisia ja muotoisia kokonaisuuksia.  Uusi mallisto tarjoaa myös ”semi-outdoor” olosuhteisiin sopivan mallin sekä staattisen kuvan esittämisen yhteydessä kiinnipalamisen eston. Plasma on edelleenkin ainoa oikea ratkaisu 24/7 tyyppisiin sovelluksiin. X-mallisto on pölysuojattu ja tärinä vaimennettu ja siten sopii hankaliin tiloihin, esimerkkinä vaikkapa metroasemat.

Eteläkorealainen Hyundai IT kuuluu maailman suurimpiin litteiden näyttöjen valmistajiin ja on samalla alan tärkeä tuotekehittelijä. Yritys valmistaa ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, esimerkiksi julkisten tilojen viestintäjärjestelmiä (Digital Signage).

© Copyright AV Marketing Finland Oy.

Powered by Oscar